hulp-bij-studiekeuze

Hulp bij studiekeuze voor scholieren én studenten​

Sta je op het punt om hulp bij studiekeuze in te schakelen en heb je interesse in de Studie Talent Analyse? Dan wil je vast weten wat je precies allemaal kan verwachten. Daarom vind je hieronder het programma stap voor stap uitgelegd.

hulp-bij-studiekeuze

Programma Talent Analyse

De testdag start in de ochtend of vroege middag en neemt ongeveer een dagdeel (+/- 4 uur) tijd in beslag. Eén van de twee sfeervolle spreekruimtes wordt speciaal voor jou gereserveerd, zodat jij je optimaal kan concentreren en je op je gemak kan voelen. Tijdens het gehele programma word je persoonlijk begeleid door een ervaren arbeidspsycholoog en studiekeuzecoach.

Psychologische tests

Allereerst ga je aan de slag met de testafname. Jouw unieke persoonlijke kenmerken, competenties, beroepsinteresses, drijfveren, leerstijl(en) en capaciteiten (optioneel) worden gemeten.

Persoonlijk gesprek

Als alle tests zijn afgerond neem je even een korte pauze met wat te drinken en een lekkere snack. Hierna gaan wij in een persoonlijk gesprek dieper in op jouw kwaliteiten, interesses, en ambities.

Feedback onderzoek

Aan mensen in jouw omgeving wordt gevraagd naar feedback over jou als persoon. Zij krijgen een vragenlijst per email opgestuurd. Dit levert naast je eigen visie mooie aanvullende inzichten op.

loopbaancoach

Helder studieadvies

Ongeveer 1 week na de testdag vindt het studieadvies gesprek plaats. Hierin worden alle uitkomsten van het onderzoek besproken, en krijg je een concreet en passend studiekeuzeadvies. Zo kan je gericht open- en meeloopdagen bezoeken, en met overtuiging en vertrouwen zelf jouw studiekeuze maken.

Talent rapportage

Uiterlijk 10 werkdagen na het studieadvies gesprek krijg je de Talent rapportage toegestuurd. Dit is een uitgebreid op maat geschreven verslag van alle bevindingen die uit de Analyse naar voren zijn gekomen. Een erg waardevol naslagwerk voor de selectiedagen en het (toekomstig) solliciteren.

Module: intelligentietest

Je kan ervoor kiezen om tijdens de testdag een intelligentie-/capaciteitentest te maken. Deze test meet jouw cognitieve capaciteiten - maximale werk- & denkniveau - op taalkundig, cijfermatig en analytisch vlak. In combinatie met de resultaten uit de andere tests levert dit een zeer betrouwbaar beeld van jouw mate van ontwikkelbaarheid op. De testdag duurt dan ongeveer 4-5 uur.

Module: extra coaching

Wil je nog verder begeleid worden? Kies dan voor de module extra coaching. Dit houdt in dat je tot 1 jaar na het advies (online) hulp bij studiekeuze krijgt. De coaching is handig om in te zetten na je bezoek aan de Open- of Meeloopdagen. Zo kan je opgekomen vragen en twijfels goed bespreken. En word je begeleid om met vertrouwen definitief de knoop door te hakken.

Ook hulp bij studiekeuze nodig?

Meld je aan of neem contact op voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek. Wil je graag (met je ouders) persoonlijk kennismaken of alvast een kijkje komen nemen waar de testdag plaatsvindt, dan ben je van harte welkom op het gratis inloopspreekuur.