hulp-bij-studiekeuze

Hulp bij studiekeuze voor scholieren én studenten​

Sta je op het punt om hulp bij studiekeuze in te schakelen en heb je interesse in de Studie Talent Analyse? Dan wil je vast weten wat je precies allemaal kan verwachten. Daarom vind je hieronder het programma stap voor stap uitgelegd.

hulp-bij-studiekeuze

Programma Talent Analyse

De testdag start in de ochtend en neemt ongeveer 2,5 uur (basis) of 4 uur (compleet/extra) tijd in beslag. De sfeervolle en rustige spreekruimte wordt speciaal voor jou alleen gereserveerd, zodat jij je optimaal kan concentreren en je op je gemak kan voelen. Tijdens het gehele programma word je persoonlijk begeleid door een ervaren arbeidspsycholoog en studiekeuzecoach.

Psychologische tests

Allereerst ga je aan de slag met de testafname. De psychologische tests zijn COTAN-erkend en niet vrij verkrijgbaar op het internet. Jouw unieke persoonlijke eigenschappen, competenties, beroepsinteresses, drijfveren, leerstijl en (optioneel) cognitieve capaciteiten worden gemeten.

Persoonlijk gesprek

Als alle psychologische tests zijn afgerond neem je even een korte pauze met wat te drinken en een gezonde snack. Hierna gaan wij samen in een coachgesprek (1 uur) dieper in op jouw persoonlijke situatie, bijzondere kwaliteiten, interesses, drijfveren, ambities en toekomstbeeld.

Feedback onderzoek

Aan meerdere mensen in je omgeving die jou goed kennen, wordt gevraagd naar feedback over jou als persoon. Zij krijgen na de testdag een persoonlijke vragenlijst per email opgestuurd. Dit levert naast jouw eigen visie op jezelf als persoon zeer waardevolle aanvullende inzichten op.

loopbaancoach

Helder studieadvies

Ongeveer 2 weken na de testdag vindt het 2e coachgesprek (1,5-2 uur) plaats. Hierin worden alle uitkomsten van het onderzoek besproken, en krijg je een concreet en passend studiekeuzeadvies. Zo kan je gericht open- en meeloopdagen bezoeken, en met overtuiging zelf jouw studiekeuze maken.

Talent rapportage

Na het studiekeuze adviesgesprek ontvang je de Talent rapportage. Dit is een uitgebreid op maat geschreven verslag van alle bevindingen die uit de Analyse naar voren zijn gekomen, inclusief alle testresultaten en 360 Feedback. Een erg waardevol naslagwerk voor de selectiedagen en het (toekomstig) solliciteren.

Module: Intelligentie onderzoek

Je kan ervoor kiezen om tijdens de testdag een capaciteitentest te maken. Deze test meet jouw maximale werk- & denkniveau op taalkundig, cijfermatig en analytisch vlak. In combinatie met de resultaten uit de andere tests levert dit een zeer betrouwbaar beeld van jouw mate van ontwikkelbaarheid op.

Module: Extra coaching

Wanneer je dit fijn vindt, kan je na het bezoeken van de open dagen en meeloopdagen nog terugkomen voor een extra coachgesprek. In dit gesprek kan je al je openstaande vragen en twijfels bespreken. Welke beren zie jij nog op de weg? Wat heb je nodig om je keuze met volle overtuiging te kunnen maken?

studiekeuzecoach

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek. Hierin beantwoorden wij al je vragen over de verschillende programma’s. Wil je graag eerst persoonlijk kort (samen met je ouders) kennismaken, dan maak ik graag een afspraak met je voor een vrijblijvend online gesprek (max 20 min). Je bent van harte welkom.