Loopbaan Talent Analyse: hét loopbaanadvies dat overtuigt

Ben je starter of (young) professional op zoek naar concreet beroepskeuze- of loopbaanadvies? Tijd voor actie! Met de Loopbaan Talent Analyse ontdek je jouw unieke potentieel en de baan waar jij het meest tot je recht komt.

ontwikkelassessment

In de Loopbaan Talent Analyse worden wetenschappelijke psychologische tests (COTAN erkend) gecombineerd met persoonlijke gesprekken en 360 feedback uit jouw omgeving. Hierdoor ontstaat een zeer compleet en betrouwbaar beeld van jou als persoon. Je krijgt helder inzicht in jouw unieke talenten, interesses en drijfveren. Zo kan je niet alleen duidelijke keuzes maken, maar je ook goed voorbereiden op het solliciteren en je optimaal verder ontwikkelen in je loopbaan.

Oriëntatie

Kennismaking
Intakegesprek

Testdag

Testafname
Persoonlijk gesprek

Feedback

360 onderzoek
Visie omgeving

Advies

Testresultaten
Persoonlijk gesprek

Heldere blik

Talent rapportage
incl. referentiebrief

Ervaring NoBlend

Loopbaanadvies slimme zet

Niet alleen voor sollicitaties, maar ook voor je ontwikkeling in je carrière is het belangrijk om helder voor ogen te hebben wat precies jouw talenten en drijfveren zijn. Met de Loopbaan Talent Analyse heb je zoveel zelfkennis in huis, dat je met overtuiging kan vertellen wat jou uniek maakt en waar je kwaliteiten liggen. Ook word je bewust van jouw inzetbaarheid en hoe je jezelf het beste in je (toekomstige) baan verder kan ontwikkelen.

Referentiebrief

Bij het loopbaanadvies ontvang je vanaf nu ook een persoonlijke referentiebrief. Deze brief kan je gemakkelijk meenemen naar sollicitaties, en zet jouw motivatie nog meer kracht bij. Ook is het een handige leidraad voor voortgangsgesprekken bij je huidige werkgever.

Veel gestelde vragen

Het loopbaanadvies is geschikt voor iedereen die aan de (her)start van zijn loopbaan staat ofwel op zoek is naar zijn/ haar carrière- en ontwikkelmogelijkheden op MBO, HBO of WO niveau.

Op dit moment hebben wij geen wachtlijst. Wij streven ernaar om het intakegesprek binnen 2 weken te laten plaatsvinden.

Gemiddeld 5-6 weken. Ongeveer 1-2 weken na het intakegesprek wordt de testdag ingepland en 2 weken daarop vindt het adviesgesprek plaats, waarin je concreet en passend loopbaan- of ontwikkeladvies krijgt. Uiterlijk 10 werkdagen na het adviesgesprek ontvang je de uitgebreide Talent rapportage. Optioneel volgen aansluitend de extra coachgesprekken.

De testdag neemt totaal ongeveer een dagdeel (3-4 uur) in beslag. 

Uitgebreide informatie over de tests en het programma vind je hier.

Alle psychologische tests die worden gehanteerd zijn door de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) – een adviesorgaan van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) – beoordeeld en goedgekeurd. Alleen van goedgekeurde psychologische tests ben je verzekerd dat deze ook daadwerkelijk wetenschappelijk onderbouwd zijn. Met andere woorden de tests zijn betrouwbaar, valide en up-to-date. Hiermee verschillen de tests van de vele tests die (online) beschikbaar zijn.

Nee. Er is bewust gekozen voor een testdag op locatie. De rustige en prikkelloze setting zorgt ervoor dat jij je optimaal kan concentreren. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid van de testuitslagen gewaarborgd. Voor de cognitieve tests is het sowieso vereist dat deze in een gecontroleerde setting worden afgenomen om adequate uitspraken hierover te kunnen doen.

Alles wat met je wordt besproken en jouw dossier is strikt vertrouwelijk. Over de aard, de strekking en/ inhoud van het dossier wordt tegenover derden geen mededeling gedaan, tenzij jij daar uitdrukkelijk en gerichte schriftelijke toestemming voor hebt gegeven.

Er wordt gewerkt – met in begrip van collega psychologen en ondersteuners op het bied van administratie en ICT – onder strikte geheimhouding conform de NIP Beroepscode en Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Deze afspraken zijn vastgelegd in de Privacyverklaring.

Werkgevers zijn steeds vaker bereid coaching en ontwikkelassessments te vergoeden, gezien de bewezen effectiviteit hiervan. Klik hier voor de zakelijke tarieven. Belangrijk hierbij is om te weten dat de inhoud van het traject en jouw dossier ten alle tijden uitsluitend toegankelijk blijft voor jou alleen. Indien gewenst kan de Talent rapportage met jouw werkgever worden gedeeld. Dit gebeurt pas na jouw uitdrukkelijke en gerichte schriftelijke goedkeuring. Je hebt allereerst inzage in de Talent rapportage en je bent gerechtigd om wijzigingen aan te vragen of de verstrekking te blokkeren.

loopbaanadvies