Loopbaancoach voor starters, switchers én professionals​

Wil je hulp inschakelen van een loopbaancoach en ben je geïntresseerd in de Loopbaan Talent Analyse? Dan wil je vast weten wat je allemaal kan verwachten. Daarom vind je hieronder het programma stap voor stap uitgelegd.

gratis ontwikkeladvies

Programma Talent Analyse

Het programma start met een vrijblijvend kennismaking gevolgd door het intakegesprek. Is er een klik en voel jij je op je gemak, dan maken we een afspraak voor de testdag. Deze dag start in de ochtend of vroege middag en neemt ongeveer een dagdeel (+/- 4 uur) tijd in beslag. Eén van de twee sfeervolle spreekruimtes wordt speciaal voor jou alleen gereserveerd, zodat jij je optimaal kan concentreren. Tijdens het programma word je begeleid door een ervaren arbeidspsycholoog en loopbaancoach.

Psychologische tests

Allereerst ga je aan de slag met de testafname. De psychologische tests zijn wetenschappelijk onderbouwd, COTAN-erkend en niet vrij verkrijgbaar op het internet. Persoonlijkheid, competenties, beroepsinteresses, werkwaarden, en optioneel cognitieve capaciteiten worden gemeten.

Talent interview

Wanneer je alle psychologische tests hebt afgerond, houd je even een korte pauze met wat te drinken en een lekkere snack. Hierna gaan wij in een coachgesprek dieper in op jouw persoonlijke situatie, kwaliteiten, interesses, drijfveren, ambities en toekomstbeeld.

Feedback onderzoek

Aan meerdere personen in je omgeving die jou goed kennen wordt gevraagd naar feedback over jou als persoon. Na de testdag krijgen zij een vragenlijst per email opgestuurd. Dit levert naast jouw eigen visie waardevolle aanvullende inzichten op over jezelf.

loopbaancoach

Loopbaan-/Ontwikkelplan

Ongeveer 2 weken na de testdag vindt het 2e coachgesprek plaats. In dit gesprek zullen de onderzoeksresultaten met je worden besproken. Hierbij zal steeds een brug worden geslagen naar wat dit concreet voor jouw vraagstelling betekent. Vervolgens werk je toe naar een ontwikkelplan, waarin je je doelen en acties helder in kaart brengt.

Talent Rapportage

Je ontvangt een uitgebreide Talent rapportage. Dit is een bundeling van alle onderdelen van de Loopbaan Talent Analyse. Een zeer waardevol naslagwerk voor het solliciteren of je verdere ontwikkelproces binnen de organisatie waar je werkzaam bent.

Module: Intelligentie onderzoek

Je kan ervoor kiezen om tijdens de testdag een capaciteitentest te maken. Deze test meet jouw maximale werk- & denkniveau op taalkundig, cijfermatig en analytisch vlak. In combinatie met de resultaten van de andere tests geeft dit een zeer betrouwbaar beeld van jouw mate van ontwikkelbaarheid.

Module: Referentiebrief

Wanneer je dit wenst kan er een persoonlijk op maat geschreven referentiebrief voor je worden opgemaakt. Dit is een aanbeveling op basis van alle onderdelen van de Loopbaan Talent Analyse. Deze referentiebrief kan je goed inzetten tijdens sollicitatieprocedures, en zet jouw motivatie nog meer kracht bij.

Aan de slag met jouw loopbaancoach

Meld je aan of neem contact op voor het inplannen van een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we jouw specifieke situatie en bekijken wij of we op één lijn zitten voor wat betreft de verwachtingen van het traject. Is er een klik dan gaan we samen verder aan de slag.