Loopbaancoach voor starters, switchers én professionals​

Wil je hulp inschakelen van een loopbaancoach en ben je geïntresseerd in de Loopbaan Talent Analyse? Dan wil je vast weten wat je allemaal kan verwachten. Daarom vind je hieronder het programma stap voor stap uitgelegd.

loopbaancoach

Programma Talent Analyse

De testdag start in de ochtend of vroege middag en neemt ongeveer een dagdeel (3-4 uur) tijd in beslag. Eén van de spreekruimtes wordt speciaal voor jou gereserveerd, zodat jij je optimaal kan concentreren en je op je gemak kan voelen. Tijdens het programma word je  begeleid door een ervaren psycholoog en loopbaancoach.

Psychologische tests

Allereerst ga je aan de slag met de testafname (COTAN): persoonlijkheidstest, competentietest, beroepsinteressetest, werkwaardentest, werkcultuur vragenlijst en optioneel een capaciteitentest.

Persoonlijk gesprek

Wanneer je alle tests hebt afgerond, houden we even een korte pauze. Hierna gaan wij in een persoonlijk gesprek dieper in op jouw kwaliteiten, interesses, ambities en drijfveren.

Feedback onderzoek

Aan personen in jouw omgeving wordt gevraagd naar feedback over jou als persoon. Zij krijgen een vragenlijst opgestuurd. Dit levert mooie aanvullende inzichten op.

Helder advies

Ongeveer 2 weken na de testdag vindt het adviesgesprek plaats. In dit gesprek zullen de onderzoeksresultaten uitgebreid met je worden besproken. Hierbij zal steeds een brug worden geslagen naar wat dit concreet voor jouw vraagstelling betekent, en krijg je handvaten om gerichte actie te ondernemen.

Talent rapportage

Je gaat naar huis met een uitgebreide Talent rapportage en persoonlijke referentiebrief. Dit is een bundeling van alle onderdelen van de Loopbaan Talent Analyse. Een waardevol naslagwerk voor jouw zoektocht naar een passende baan, de sollicitatieprocedures en je persoonlijke ontwikkelproces.

Module: intelligentietest

Je kan ervoor kiezen om tijdens de testdag een intelligentie-/capaciteitentest (met tijdslimiet) te maken. Deze test meet jouw cognitieve capaciteiten - maximale werk- & denkniveau - op taalkundig, cijfermatig en analytisch vlak. In combinatie met de resultaten van de andere tests geeft dit een zeer betrouwbaar beeld van jouw mate van ontwikkelbaarheid. De testdag duurt dan 4-5 uur.

Module: extra coaching

Wil je na het adviesgesprek nog verder begeleid worden? Kies dan voor de module extra coaching. Dit houdt in dat je in twee aanvullende coachsessies ondersteund wordt bij je verdere loopbaanstappen. Je werkt toe naar een persoonlijk ontwikkelplan waarin je je doelen helder in kaart brengt, je ontdekt welke concrete acties je wilt gaan ondernemen, en wat je hiervoor nodig hebt.

Aan de slag met jouw loopbaancoach

Meld je aan of neem contact op voor het inplannen van een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we jouw specifieke situatie en bekijken wij of we op één lijn zitten voor wat betreft de verwachtingen van het traject. Is er een klik en voel jij je op je gemak, dan maken we een afspraak voor de testdag.