Loopbaancoach voor starters, switchers én professionals​

Wil je hulp inschakelen van een loopbaancoach en ben je geïntresseerd in de Loopbaan Talent Analyse? Dan wil je vast weten wat je allemaal kan verwachten. Daarom vind je hieronder het programma stap voor stap uitgelegd.

loopbaancoach

Programma Talent Analyse

Het programma start met een vrijblijvend kennismaking gevolgd door het intakegesprek. Is er een klik en voel jij je op je gemak, dan maken we een afspraak voor de testdag. Deze dag start in de ochtend of vroege middag en neemt ongeveer een dagdeel (+/- 4 uur) tijd in beslag. Eén van de twee sfeervolle spreekruimtes wordt speciaal voor jou gereserveerd, zodat jij je optimaal kan concentreren. Tijdens het programma word je begeleid door een ervaren arbeidspsycholoog en loopbaancoach.

Psychologische tests

Allereerst ga je aan de slag met de testafname (COTAN): persoonlijkheidstest, competentietest, beroepsinteressetest, werkwaardentest, werkcultuur vragenlijst en optioneel een capaciteitentest.

Coachgesprek

Wanneer je alle tests hebt afgerond, houden we even een korte pauze. Hierna gaan wij in een persoonlijk gesprek dieper in op jouw kwaliteiten, interesses, ambities en drijfveren.

Feedback onderzoek

Aan personen in jouw omgeving wordt gevraagd naar feedback over jou als persoon. Zij krijgen een vragenlijst opgestuurd. Dit levert waardevolle aanvullende inzichten op.

loopbaancoach

Helder advies

Ongeveer 2 weken na de testdag vindt het tweede coachgesprek plaats. In dit gesprek zullen de onderzoeksresultaten uitgebreid met je worden besproken. Hierbij zal steeds een brug worden geslagen naar wat dit concreet voor jouw vraagstelling betekent.

Talent rapportage

Je ontvangt een uitgebreide Talent rapportage. Dit is een bundeling van alle onderdelen van de Loopbaan Talent Analyse. Een zeer waardevol naslagwerk voor het solliciteren of je verdere ontwikkelproces binnen de organisatie waar je werkzaam bent.

Carrière-/ Ontwikkelplan

In het laatste coachgesprek werk je toe naar een persoonlijk ontwikkelplan, waarin je je doelen helder in kaart brengt. Je ontdekt welke concrete acties je hiervoor wilt gaan ondernemen, en wat je hiervoor nodig hebt. Je krijgt concrete handvatten en een duidelijke richting om je loopbaanstappen in de praktijk zelf vorm te geven.

Module: Intelligentie onderzoek

Je kan ervoor kiezen om tijdens de testdag een capaciteitentest te maken. Deze test meet jouw maximale werk- & denkniveau op taalkundig, cijfermatig en analytisch vlak. In combinatie met de resultaten van de andere tests geeft dit een zeer betrouwbaar beeld van jouw mate van ontwikkelbaarheid.

Module: Referentiebrief

Wanneer je dit wenst kan er een persoonlijk op maat geschreven referentiebrief voor je worden opgemaakt. Dit is een aanbeveling op basis van alle onderdelen van de Loopbaan Talent Analyse. Deze referentiebrief kan je goed inzetten tijdens sollicitatieprocedures, en zet jouw motivatie nog meer kracht bij.

Aan de slag met jouw loopbaancoach

Meld je aan of neem contact op voor het inplannen van een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we jouw specifieke situatie en bekijken wij of we op één lijn zitten voor wat betreft de verwachtingen van het traject. Is er een klik dan gaan we samen verder aan de slag.