Loopbaancoach voor (Young) Professionals

Wil je hulp inschakelen van een loopbaancoach en ben je geïntresseerd in de Loopbaan Talent Analyse? Dan wil je vast weten wat je allemaal kan verwachten. Daarom vind je hieronder het programma stap voor stap uitgelegd.

gratis ontwikkeladvies

Programma Talent Analyse

Het programma start met een vrijblijvend kennismaking gevolgd door het intakegesprek. Is er een klik en voel jij je op je gemak, dan maken we een afspraak voor de testdag. Deze dag start in de ochtend en neemt ongeveer 2,5 uur (basis) of 4 uur (compleet/extra) tijd in beslag. De sfeervolle en rustige spreekruimte is alleen voor jou gereserveerd, zodat jij je optimaal kan concentreren. Tijdens het gehele programma word je begeleid door een ervaren arbeidspsycholoog.

Psychologische tests

Allereerst ga je aan de slag met de testafname. De psychologische tests zijn wetenschappelijk onderbouwd, COTAN-erkend en niet vrij verkrijgbaar op het internet. Persoonlijkheid, competenties, beroepsinteresses, werkwaarden, en optioneel cognitieve capaciteiten worden gemeten.

Talent interview

Wanneer je alle psychologische tests hebt afgerond, houd je even een korte pauze met wat te drinken en een gezonde snack. Hierna gaan wij in een coachgesprek dieper in op jouw persoonlijke situatie, kwaliteiten, interesses, drijfveren, ambities en toekomstbeeld.

Feedback onderzoek

Aan meerdere personen in je omgeving die jou goed kennen wordt gevraagd naar feedback over jou als persoon. Na de testdag krijgen zij een vragenlijst per email opgestuurd. Dit levert naast jouw eigen visie waardevolle aanvullende inzichten op over jezelf.

loopbaancoach

Loopbaanplan

Ongeveer 2 weken na de testdag vindt het 2e coachgesprek (1,5-2 uur) plaats. In dit gesprek zullen de onderzoeksresultaten met je worden besproken. Hierbij zal steeds een brug worden geslagen naar wat dit concreet voor jouw vraagstelling betekent.

Talent Rapportage

Je ontvangt een uitgebreide Talent rapportage. Dit is een bundeling van alle onderdelen van de Loopbaan Talent Analyse. Een zeer waardevol naslagwerk voor het solliciteren of je verdere ontwikkelproces binnen de organisatie waar je werkzaam bent.

Beroepen & vacature database

Na het afronden van het programma krijg je toegang tot een complete beroepen-, opleidingen en vacaturedatabase. Met de nieuwe inzichten uit jouw talent rapportage en deze overzichtelijke database kan je vervolgens met een heldere blik op zoek naar de baan of opleiding die het beste bij jouw persoonlijkheid, competenties en drijfveren past. Per beroep en regio vind je het volledige actuele vacaturebestand van Nederland.

Module: Intelligentie onderzoek

Je kan ervoor kiezen om tijdens de testdag een capaciteitentest te maken. Deze test meet jouw maximale werk- & denkniveau op taalkundig, cijfermatig en analytisch vlak. In combinatie met de resultaten van de andere tests geeft dit een zeer betrouwbaar beeld van jouw mate van ontwikkelbaarheid.

Module: Extra coaching

Wanneer je dit fijn vindt kan na het adviesgesprek nog een extra coachgesprek worden ingepland. In dit gesprek kan je al je twijfels en vragen bespreken. Welke beren zie je nog op de weg? Vervolgens werk je toe naar een ontwikkelplan, waarin je je doelen en acties helder in kaart brengt.