Loopbaan Talent Analyse: hét ontwikkeladvies dat overtuigt

Ben je starter, switcher of (young) Professional op zoek naar concreet loopbaan- of ontwikkeladvies? Tijd voor actie! Met de Loopbaan Talent Analyse ontdek je jouw unieke potentieel en de baan waar jij het meest tot je recht komt.

ontwikkeladvies

In de Loopbaan Talent Analyse worden wetenschappelijke psychologische tests (COTAN erkend) gecombineerd met persoonlijke gesprekken en 360 Feedback uit jouw omgeving. Hierdoor ontstaat een zeer compleet en betrouwbaar beeld van jou als persoon. Je krijgt onder andere helder inzicht in jouw unieke persoonlijke kenmerken, capaciteiten, competenties, interesses en drijfveren. Zo ontdek je waar jouw kracht ligt en krijg je inzicht op welke vlakken je nog het beste verder kan ontwikkelen. Met behulp van een persoonlijk ontwikkelplan, arbeidsmarktscan en complete beroepen- en opleidingen database kan je overtuigende keuzes gaan maken, en je optimaal verder ontwikkelen in je loopbaan. 

Oriëntatie

Kennismaking
Intakegesprek

Testdag

Testafname
Persoonlijk gesprek

Feedback

360 Feedback
Visie omgeving

Advies

Testresultaten
Persoonlijk gesprek

Heldere blik

Talent rapportage
Persoonlijk ontwikkelplan

Ervaring NoBlend

Concreet ontwikkeladvies

Niet alleen voor sollicitaties, maar ook voor je ontwikkeling in je carrière is het belangrijk om helder voor ogen te hebben wat precies jouw talenten en drijfveren zijn. Met de Loopbaan Talent Analyse heb je zoveel zelfkennis in huis, dat je met overtuiging kan vertellen wat jou uniek maakt en waar je kwaliteiten liggen. Ook word je bewust van jouw inzetbaarheid en hoe je jezelf het beste in je (toekomstige) baan verder kan ontwikkelen.

Ontwikkeladvies ook iets voor jou?

Neem dan contact op of meld je direct aan voor het inplannen van een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens deze kennismaking (ca. 30 min) bespreken wij jouw specifieke situatie en bekijken wij of we op één lijn zitten voor wat betreft de verwachtingen van het programma. Is er een klik en voel jij je op je gemak, dan gaan we samen aan de slag

Veel gestelde vragen

Het ontwikkeladvies is geschikt voor young professionals die aan de start van hun loopbaan staan of professionals die op zoek zijn naar nieuwe carrière- en ontwikkelmogelijkheden op MBO, HBO of WO niveau.

De testdag neemt totaal ongeveer een dagdeel tijd in beslag. Inclusief het intelligentieonderzoek (pakket compleet) ca. 4 uur, en zonder intelligentieonderzoek ca. 2,5 uur. Uitgebreide informatie over het programma vind je hier.

In gemiddeld 4 weken tijd heb je concreet en passend loopbaan-/ ontwikkeladvies in handen. Ongeveer 1-2 weken na het intakegesprek wordt de testdag ingepland, en 2 weken na de testdag vindt het adviesgesprek plaats. Na dit gesprek neem je de uitgebreide persoonlijke Talent rapportage mee naar huis. Optioneel vinden daarna de extra coachgesprekken plaats.

Uitgebreide informatie over de psychologische tests en het programma vind je hier.

Alle psychologische tests die worden gehanteerd zijn door de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) – een adviesorgaan van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) – beoordeeld en goedgekeurd. Alleen van goedgekeurde psychologische tests ben je verzekerd dat deze ook daadwerkelijk wetenschappelijk onderbouwd zijn. Met andere woorden de tests zijn betrouwbaar, valide en up-to-date. Hiermee verschillen de tests van de vele tests die (online) beschikbaar zijn.

Heb je geen zin in reistijd of wil je liever het programma graag vanuit je eigen vertrouwde omgeving doorlopen? Geen probleem, de Loopbaan Talent Analyse is ook heel goed ONLINE te doorlopen.

De coachgesprekken vinden via beeldbellen plaats en worden bovendien ondersteund door interactieve online (thuis)opdrachten.

Kies je voor de Talent Analyse Compleet of Extra, dan zal het intelligentieonderzoek van het programma wel op locatie dienen plaats te vinden. 

Het online programma wordt als extra service aangeboden. De kwaliteit van de inhoud van het programma komt volledig overeen met het programma op locatie. Hierbij is het wel belangrijk dat je voor onze coachgesprekken een rustige plek beschikbaar hebt, waar je niet gestoord kan worden. 

Alles wat met je wordt besproken en jouw dossier is strikt vertrouwelijk. Over de aard, de strekking en/ inhoud van het dossier wordt tegenover derden geen mededeling gedaan, tenzij jij daar uitdrukkelijk en gerichte schriftelijke toestemming voor hebt gegeven. Er wordt gewerkt – met in begrip van collega psychologen en ondersteuners op het bied van administratie en ICT – onder strikte geheimhouding conform de NIP Beroepscode en Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Deze afspraken zijn vastgelegd in de Privacyverklaring.

Werkgevers zijn steeds vaker bereid coaching en loopbaan-/ ontwikkeladvies te vergoeden, gezien de bewezen effectiviteit hiervan. Klik hier voor de zakelijke tarieven. Belangrijk hierbij is om te weten dat de inhoud van het traject en jouw dossier ten alle tijden uitsluitend toegankelijk blijft voor jou alleen. Indien gewenst kan de Talent rapportage met jouw werkgever worden gedeeld. Dit gebeurt pas na jouw uitdrukkelijke en gerichte schriftelijke goedkeuring. Je hebt allereerst inzage in de Talent rapportage en je bent gerechtigd om wijzigingen aan te vragen of de verstrekking te blokkeren.

ontwikkeladvies