Loopbaan Talent Analyse: hét ontwikkelassessment dat overtuigt

Op zoek naar een ontwikkelassessment voor uw werknemers? Bij NoBlend bent u verzekerd van psychologische deskundigheid en persoonlijke aandacht in een warme en sfeervolle setting. Met de Loopbaan Talent Analyse kunnen uw werknemers zich vol vertrouwen verder ontwikkelen. Resultaat is een zelfbewust team dat optimaal presteert.

ontwikkelassessment

In de Loopbaan Talent Analyse worden verschillende wetenschappelijke psychologische tests gecombineerd met persoonlijke gesprekken en 360 feedback onderzoek. Dit levert een zeer compleet en betrouwbaar beeld van uw medewerkers op. Uw medewerkers krijgen helder inzicht in hun persoonlijke eigenschappen, competenties, interesses, drijfveren. Zo ontdekken zij hun unieke potentieel en krijgen ze inzicht op welke vlakken zij zich het beste verder kunnen ontwikkelen.

Oriëntatie

Kennismaking
Intakegesprek

Testdag

Testafname
Interviewgesprek

Feedback

360 onderzoek
Visie omgeving

Advies

Testresultaten
Adviesgesprek

Heldere blik

Talent rapportage
Ontwikkelpunten

Veel gestelde vragen

Het ontwikkelassessment is voor iedereen die aan de (her)start van zijn loopbaan staat ofwel op zoek is naar zijn/ haar carrière- en ontwikkelmogelijkheden op MBO, HBO of WO niveau.

Op dit moment hebben wij geen wachtlijst. Wij streven ernaar om het intakegesprek binnen 2 weken te laten plaatsvinden.

Gemiddeld 5-6 weken. Ongeveer 1-2 weken na het intakegesprek wordt de testdag ingepland en 2 weken daarop vindt het adviesgesprek plaats, waarin concreet en passend ontwikkeladvies wordt gegeven. Uiterlijk 10 werkdagen na het adviesgesprek ontvangt de kandidaat – en met zijn/haar goedkeuring ook de werkgever – de uitgebreide Talent rapportage. Optioneel volgen aansluitend de extra coachgesprekken.

De testdag neemt totaal ongeveer een dagdeel (3-4 uur) tijd in beslag. 

Uitgebreide informatie over de tests en het programma van het ontwikkelassessment vindt u hier.

Alle psychologische tests die worden gehanteerd zijn door de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) – een adviesorgaan van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) – beoordeeld en goedgekeurd. Alleen van goedgekeurde psychologische tests bent u verzekerd dat deze ook daadwerkelijk wetenschappelijk onderbouwd zijn. Met andere woorden de tests zijn betrouwbaar, valide en up-to-date. Hiermee verschillen de tests van de vele tests die (online) beschikbaar zijn.

Nee. Er is bewust gekozen voor een testdag op locatie. De rustige en prikkelloze setting zorgt ervoor dat de kandidaat zich optimaal kan concentreren. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid van de testuitslagen gewaarborgd. Voor de cognitieve tests is het sowieso vereist dat deze in een gecontroleerde setting worden afgenomen om adequate uitspraken hierover te kunnen doen.

Alles wat met de kandidaat wordt besproken en zijn/haar dossier is strikt vertrouwelijk. De inhoud van het dossier blijft dan ook ten alle tijden uitsluitend toegankelijk voor de werknemer zelf.

Indien gewenst wordt de Talent rapportage na schriftelijke goedkeuring door de werknemer met u gedeeld. Na de extra coachingsgesprekken kan daarnaast naar wens een voortgangsverslag over de opgedane inzichten worden opgemaakt. De werknemer heeft altijd allereerst inzage in dit verslag of de Talent rapportage, en is gerechtigd om wijzigingen aan te vragen en de verstrekking aan u te blokkeren.

Er wordt gewerkt – met in begrip van collega psychologen en ondersteuners op het bied van administratie en ICT – onder strikte geheimhouding conform de NIP Beroepscode en Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Deze afspraken zijn vastgelegd in de Privacyverklaring.

loopbaanadvies

Ontwikkelassessment ook voor uw bedrijf?

Neem contact op voor meer informatie en de specifieke mogelijkheden voor uw organisatie. Of meld uw medewerker(s) hier aan, waarna op korte termijn een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek zal worden ingepland.