Privacyverklaring

NoBlend ziet het als haar verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. In deze verklaring wordt het privacy beleid van NoBlend toegelicht. Door gebruik te maken van of mee te werken aan onze dienstverlening accepteert u deze Privacyverklaring en geeft u NoBlend toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor haar dienstverlening.

1. Over NoBlend
NoBlend is een psychologisch adviesbureau dat begeleiding biedt bij studiekeuze, loopbaankeuze, persoonlijke ontwikkeling, en vitaliteitsvraagstukken. De begeleiding bestaat uit talent-/ontwikkelassessments, training, coaching en therapie.

2. Persoonsgegevens die worden verzameld
Afhankelijk van de dienstverlening worden verschillende gegevens opgeslagen:

2.1 Persoonsgegevens
Van cliënten worden de volgende gegevens opgeslagen:
  • voornaam + achternaam
  • voorletters
  • adres
  • factuuradres
  • telefoonnummer
  • emailadres
  • geslacht
  • geboortedatum
  • opleidingen
  • geboorteland en geboorteland ouders (t.b.v. psychologische testafname)
  • gebruikersnaam en wachtwoord voor het NOA testplatform

Van opdrachtgevers worden de volgende gegevens opgeslagen:
  • naam + voorletters opdrachtgever
  • aanspreekvorm opdrachtgever
  • adres opdrachtgever
  • email opdrachtgever
  • telefoonnummer opdrachtgever
  • naam organisatie
  • bankgegevens (t.b.v. de belastingdienst)

Van referenten in het kader van 360 feedbackonderzoek:
  • naam
  • emailadres
  • relatie tot cliënt

2.2 Bijzondere persoonsgegevens
Indien dit in overduidelijk belang is voor de hulpvraag of doelstelling(en) van de begeleiding/ therapie, zoals door de cliënt zelf geformuleerd, worden de volgende bijzondere persoonsgegevens vastgelegd:
  • de hulpvraag, de achtergrond van de hulpvraag en de doelstelling van het programma;
  • eventueel eerder doorlopen coaching- of therapietrajecten en zo ja, welke vorm van begeleiding, en met welke doelstellingen en resultaat;
  • indien er sprake is van een doorverwijzing van een huisarts; naam en telefoonnummer van huisarts;
  • indien er sprake is van een medische behandeling gelieerd aan de begeleiding; welke behandelingen en eventueel welke medicijnen;
  • als dit ter sprake komt godsdienst of levensovertuiging, zaken m.b.t. seksualiteit, mogelijke strafrechtelijke gegevens;
  • persoonlijke zinnen/ uitspraken, deze blijven behoren bij het dossier.

Er wordt géén BSN nummer opgeslagen.
En er wordt niet gewerkt met minderjarige cliënten (< 16 jaar).

Toelichting vastleggen van bijzondere persoonsgegevens: Gegevens over godsdienst of levensovertuiging, gezondheid, zaken m.b.t. de seksualiteit, of strafrechtelijke gegevens worden bijzondere gegevens genoemd. De verwerking van deze gegevens in het kader van gezondheidszorg, hulpverlening, of sociale dienstverlening is  toegestaan, maar enkel als dat gebeurt door een beroepsbeoefenaar met een beroepsgeheim. Deze uitzondering geldt dus op basis van de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO) ook voor psychologen die op grond van lidmaatschap bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) gebonden zijn aan de ethische Beroepscode. 

3.  Doeleinde verwerking persoonsgegevens
Persoonlijke gegevens kunnen we gebruiken voor de volgende doeleinden:
  1. om contact op te kunnen nemen over de gevraagde diensten;
  2. om de overeengekomen diensten en informatie te leveren;
  3. om zinvolle informatie te sturen m.b.t. opleidingen en werk;
  4. om toegang te verlenen tot het NOA testplatform als unieke gebruiker, zodat de juiste testnormen kunnen worden gebruikt;
  5. om na gerichte toestemming recensies te kunnen plaatsen op de website.

Voor zover voor deze verwerkingen toestemming is vereist, zal NoBlend de persoonsgegevens alleen verwerken als die toestemming is gegeven.

4. Verwerking
Behalve de AVG, is de NIP Beroepscode en de gedragscode van het register Beroepskeuze Adviseurs (BKA) van toepassing. Deze zijn van invloed op de doeleinden waarvoor de persoonsgegevens worden vastgelegd. Om die reden wordt er als volgt omgegaan met uw persoonsgegevens.

4.1 Dossierplicht
Er wordt een papieren en digitaal cliënt dossier bijgehouden. Hierin worden de geaccordeerde overeenkomst, persoonlijke aantekeningen, testresultaten, Talent rapportage en voortgangsverslagen bewaard.

4.2 Beroepsgeheim
NoBlend en haar medewerkers hebben ten alle tijden een geheimhoudingsplicht. Deze geheimhouding blijft ook na het beëindigen van de werkzaamheden bestaan. Subverwerkers van de praktijk zijn via een verwerkersovereenkomst aan een geheimhoudingsplicht gebonden.

4.3 Bewaartermijn
Het (digitale) dossier wordt door NoBlend 7 jaar bewaard. De testresultaten worden ook in het NOA testplatform bewaard, dit voor de duur van maximaal 2 jaar.

4.4 Testomgeving NOA
Voor de afname van de psychologische tests wordt er gebruik gemaakt van het testplatform van NOA (www.noa-vu.nl). Om de juiste normscores te kunnen gebruiken en groepsanalyses te kunnen maken worden er verschillende persoonsgegevens opgeslagen zoals naam, geboorteland, geboorteland ouders en opleidingsniveau. In de Privacy Statement van NOA is precies na te lezen op welke beveiligde wijze uw persoonsgegevens door hen wordt vastgelegd.

4.5 Delen resultaat opdrachtgever/ derden
Na afloop van de Talent Analyse en/of het begeleidingstraject wordt het resultaat als eerste met u gedeeld. Slechts indien u NoBlend daarvoor uitdrukkelijke en gerichte schriftelijke toestemming geeft, zal worden overgegaan tot het delen van de Talent rapportage of verslag van het begeleidingstraject met de opdrachtgever of derden. De inhoud van het dossier blijft echter alleen toegankelijk voor uzelf. Met betrekking tot de Talent rapportage en verslagen heeft u het recht om wijzigingen aan te vragen dan wel de verstrekking aan opdrachtgever of derden te blokkeren.

4.6 Publicatie op internet
Als met gerichte toestemming een recensie voor op de website wordt gegeven, worden de volgende persoonsgegevens op internet geplaatst:
  • voornaam
  • door uzelf opgegeven informatie

Publicatie betekent dat iedereen deze kan lezen en zelfs bewaren. NoBlend heeft daar geen controle op. U kiest zelf wat u online wilt publiceren.

5. (Sub)verwerkers
De volgende externe personen of bedrijven behoren tot de groep subverwerkers, waarmee een verwerkersovereenkomst is afgesloten:
1.     NOA als leverancier van het NOA software programma;
2.     Secretaria als secretariële ondersteuner.

6. Toegang dossier
Uw dossier wordt op zodanige wijze bewaard, dat alleen de psychologen werkzaam voor NoBlend, allen door hun NIP lidmaatschap aan beroepsgeheim gebonden, toegang hebben tot uw dossier. Op deze manier blijft de vertrouwelijkheid van uw gegevens gewaarborgd. Voor supervisie en intervisie wordt casuïstiek altijd anoniem besproken.

7. De beveiliging van de persoonsgegevens
Om je privacy (online) te beschermen, zijn de volgende maatregelen genomen:
  • er wordt gewerkt met zowel papieren als digitale cliënten dossiers. De papieren dossiers worden in een afgesloten kast bewaard, en de digitale dossiers zijn beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord;
  • er wordt éénmaal in de week een back-up van de bestanden gemaakt via een beveiligde externe harde schijf;
  • met het AVG Internet security programma worden de laptops waarmee wordt gewerkt beveiligd;
  • alle communicatie via de website en email verloopt via een beveiligde Secure Sockets Layer (SSL) verbinding.

8. Cookies
8.1 Google Analytics
Voor de NoBlend website wordt gebruik gemaakt van Google Analytics, echter deze informatie wordt uitsluitend gebruikt om rapporten over de website-activiteit op te stellen ten aanzien van het gebruik van de website door de bezoekers. De statistieken worden anoniem bijgehouden. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

8.2 NOA testplatform
Op het NOA testplatform www.noa-online.net worden er functionele cookies gebruikt. Zie de Privacy Statement van NOA hoe en op welke wijze zij deze cookies verwerken.

9.  Inzage en wijzigen of verwijderen van je gegevens
Het is mogelijk om de door NoBlend verzamelde persoonsgegevens van uzelf in te zien, te wijzigen of te verwijderen. NoBlend zal u een inzage in en/of een afschrift van uw dossier geven, wanneer u hier om verzoekt. Daarnaast zal NoBlend de gegevens in uw dossier corrigeren, indien u kunt aantonen dat deze: a) onjuist zijn, b) onvolledig zijn of c) niet ter zake doen voor de doelstelling van het dossier. Wanneer u een schriftelijk verzoek indient tot vernietiging van uw dossier, dan is NoBlend verplicht om tot daadwerkelijke vernietiging hiervan over te gaan. Uw persoonsgegevens worden dan verwijderd, met als gevolg dat uw resultaten inclusief testgegevens niet langer kunnen worden verstrekt. Tevens heeft u niet langer het recht op inzage en/of afgifte van uw dossier, aangezien het dossier niet langer herleidbaar naar u als kandidaat is. Voordat NoBlend overgaat tot bovenstaande handelingen, moet u zich allereerst adequaat kunnen identificeren.

10. Datalekken
NoBlend doet er alles aan om te voorkomen dat er iets mis gaat met de bescherming van uw persoonsgegevens. Als er toch iets misgaat dan zullen wij de Autoriteit Persoonsgegevens daarover direct informeren. Als dat nodig is zullen wordt u ook geïnformeerd. In de verwerkersovereenkomst met de subverwerkers is overeengekomen dat NoBlend tijdig wordt geïnformeerd als er een datalek is geweest.

11. Klacht
Als u vindt dat er niet op de juiste manier is omgegaan met uw persoonsgegevens, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. NoBlend-psychologen zijn verbonden aan het NIP en volgen deze ethiek. Meer informatie over het NIP is te vinden op www.psynip.nl. Indien u vragen heeft over de Privacyverklaring van NoBlend, kunt u contact opnemen via info@noblend.nl of (010) 737 03 07.