Vitaliteitscoach &
Psycholoog Rotterdam

Ben je op zoek naar een vitaliteitscoach/ psycholoog Rotterdam, omdat je al een tijdje rondloopt met vervelende gedachten of gevoelens? Goed van je dat je deze eerste stap hebt genomen. Met het Vitaal & Veerkrachtig programma vergroot je je mentale veerkracht en creëer je meer rust en balans in je leven. 

psycholoog Rotterdam

Vitaal & Veerkrachtig is een kortdurende en oplossingsgerichte vorm van psychologische begeleiding, waarmee op deskundige wijze jouw mentale weerbaarheid, veerkracht en herstellend vermogen wordt bevorderd. Tijdens het programma wordt er gebruik gemaakt van nieuwe evidence-based methodes binnen de psychologie, waaronder Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Mindfullness Based Stress Reduction (MBSR) en de Positieve psychologie.

gratis ontwikkeladvies

Vitaal & veerkrachtig

Na het doorlopen van het programma ben je in staat om negatieve gedachten en gevoelens los te laten en anders om te gaan met vervelende situaties en/of gebeurtenissen. Ook leer je meer aandacht te hebben voor wat zich in het ‘hier & nu’ afspeelt. Je krijgt helder zicht op wat je écht waardevol vindt en wat je nog wilt bereiken in je leven. En je weet gerichte actie te ondernemen om deze doelen ook daadwerkelijk te bereiken.

Programma

Kortdurende begeleiding bestaat uit 5-10 gesprekken. Een gemiddeld traject bestaat uit 7 sessies van een uur en een intakegesprek. De inhoud en duur van het programma hangt echter sterk af van jouw specifieke hulpvraag en behoefte. Na afloop heb je concrete tools in handen om de gedragstechnieken effectief te kunnen (blijven) toepassen in je werk en privéleven.

Veel gestelde vragen

Voor iedereen, ouder dan 16 jaar, die al een tijdje worstelt met vervelende gedachten en gevoelens. Psycholoog Rotterdam helpt je op momenten in je leven dat je er zelf – om welke reden dan ook – even niet meer uitkomt.

Het Vitaal & Veerkrachtig programma is o.a. effectief bij:

– Stress en spanning; ervaren van een “vol hoofd”, oververmoeid, slaapproblemen, piekeren, problemen met concentreren, prikkelbaar naar omgeving, emotioneel labiel, snel uit het veld geslagen door vervelende situaties en tegenslag;

– (Faal)angst gevoelens; vermijden specifieke situaties of mensen die de angst oproepen, ineens niet meer durven wat je eerst wel deed, gevoel geïsoleerd en gevangen te zijn door de angst. De angst kan gepaard gaan met fysieke sensaties zoals duizeligheid, wazig zien, hartkloppingen en kortademigheid;

– Zingevingsvraagstukken; gevoelt “vast” te zitten, moeite hebben met keuzes maken, blijven piekeren over levensloop en de toekomst (o.a. relatie, gezin, wonen, werk-privé balans);

– Moeite met verwerken van heftige gebeurtenissen of aanpassen aan ingrijpende veranderingen (bijv. ongeluk, ziekte, ontslag, scheiding, ouderschap). 

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een nieuwe vorm van gedragstherapie, ook wel de derde generatie cognitieve gedragstherapie. Door ACT leren cliënten om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te stoppen. Dit zorgt ervoor dat zij (weer) in staat zijn om hun aandacht te richten op de dingen die ze werkelijk belangrijk vinden in het leven (hun waarden). De kern van ACT is dat het vechten tegen onvermijdelijke situaties en gebeurtenissen uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven. Lees meer..

Het uurtarief is € 95,- vrij van btw. Dit is inclusief werkmap, oefenmaterialen, koffie/ thee en frisdrank.

De sessies duren een uur en het programma start met een vrijblijvende kennismaking/ intakegesprek. Als je na dit gesprek er toch voor kiest om niet door te gaan, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Het is belangrijk voor jou dat je je op je gemak en vertrouwd voelt. Is er een “klik” dan gaan we samen aan de slag. 

Bij NoBlend wordt de psychologische begeleiding niet door zorgverzekeraars vergoed. Dit is een bewuste keuze. Een erkend arbeidspsycholoog (geen GGZ-psycholoog) heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van de reguliere GGZ-route:

  • Geen wachtlijst en verwijzing van de huisarts nodig.
  • Je verplicht eigen risico wordt niet aangesproken (€385).
  • Stress- & spanningsklachten, burn-out, piekeren, slaapproblemen, aanpassings- en levensfaseproblemen worden sowieso niet door de basisverzekering vergoed.
  • Ook buiten de sessies bereikbaar en betrokken per e-mail, app en telefoon (géén extra kosten hiervoor gerekend).
  • Deskundigheid en kwaliteit zijn gewaarborgd door het NIP lidmaatschap en de BKA registratie.
  • Je zorgverzekeraar krijgt géén inzage in persoonlijke informatie; je privacy wordt optimaal gewaarborgd.

Heb je geen zin in reistijd of wil je liever het programma graag vanuit je eigen vertrouwde omgeving doorlopen? Geen probleem, dan kunnen onze gesprekken heel goed ONLINE via een speciaal beveiligd platform plaatsvinden.

Dit platform voldoet aan alle privacy vereisten (AVG, ISO 27001 en NEN 7510), en de inhoud van onze gesprekken wordt uitdrukkelijk niet opgeslagen. Het intelligentieonderzoek wordt daarnaast met behulp van een proctoring programma (zoals bij examens) afgenomen om de betrouwbaarheid van de uitspraken ook online te kunnen waarborgen. 

De gesprekken worden bovendien ondersteund door interactieve online (thuis)opdrachten via een speciale app.  

Het online programma wordt als extra service aangeboden. De kwaliteit van de inhoud van het programma komt volledig overeen met het programma op locatie. Hierbij is het wel belangrijk dat je voor onze gesprekken een rustige plek beschikbaar hebt, waar je niet gestoord kan worden. 

Alles wat wij bespreken, en jouw dossier, is strikt vertrouwelijk. Over de aard, de strekking en/of de inhoud wordt tegenover derden geen mededelingen gedaan zonder jouw uitdrukkelijke gerichte schriftelijke toestemming. Er wordt gewerkt – met in begrip van collega psychologen en ondersteuners op het gebied van ICT en administratie – onder strikte geheimhouding conform de NIP Beroepscode, waaraan de vitaliteitscoach/ psycholoog Rotterdam is gebonden, en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze afspraken zijn vastgelegd in de Privacyverklaring.

Werkgevers zijn steeds vaker bereid begeleiding door een vitaliteitscoach en psycholoog Rotterdam te vergoeden. Zie hier de zakelijke tarieven. Belangrijk hierbij om te weten is dat jouw dossier uitsluitend toegankelijk blijft voor jou alleen. Indien gewenst kan er een los verslag over de voortgang en opgedane inzichten ten behoeve van jouw werkgever worden opgemaakt. Dit verslag wordt ten allen tijden pas na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming aan jouw werkgever opgestuurd. Jij hebt als eerste inzage in dit verslag en je bent gerechtigd om wijzigingen aan te vragen en de verstrekking eventueel te blokkeren.

vitaliteitscoach

Psycholoog Rotterdam

Meld je aan of neem contact op voor het inplannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je persoonlijke vitaliteitscoach en psycholoog Rotterdam. Tijdens deze kennismaking (ca. 30 min) bespreken wij jouw specifieke situatie en bekijken wij of we op één lijn zitten voor wat betreft de verwachtingen van het programma. Is er een klik en voel jij je op je gemak, dan gaan we samen aan de slag.