Begeleiding door ervaren psycholoog

Ben je op zoek naar een psycholoog omdat je al een tijdje rondloopt met vervelende gedachten of gevoelens? Goed van je dat je deze eerste stap hebt genomen. Met het Vitaal & Veerkrachtig programma vergroot je je mentale weerbaarheid en creëer je meer rust en balans in je leven.

psycholoog Rotterdam

Vitaal & Veerkrachtig is een kortdurende en oplossingsgerichte vorm van psychologische begeleiding, waarmee op deskundige wijze jouw mentale weerbaarheid, veerkracht en herstellend vermogen wordt bevorderd. Tijdens het programma wordt er gebruik gemaakt van nieuwe evidence-based methodes binnen de psychologie, waaronder Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Mindfullness Based Stress Reduction (MBSR) en de Metacognitieve therapie (MCT).

gratis ontwikkeladvies

Vitaal & veerkrachtig

Na het doorlopen van het programma ben je in staat om negatieve gedachten en gevoelens los te laten en anders om te gaan met vervelende situaties en/of gebeurtenissen. Ook leer je meer aandacht te hebben voor wat zich in het ‘hier & nu’ afspeelt. Je krijgt helder zicht op wat je écht waardevol vindt en wat je nog wilt bereiken in je leven. En je weet gerichte actie te ondernemen om deze doelen ook daadwerkelijk te bereiken.

Programma

Kortdurende begeleiding bestaat uit 5-10 gesprekken. Een gemiddeld traject bestaat uit 6 sessies van een uur en een intakegesprek (1-1,5 uur). De inhoud en duur van het programma hangt echter sterk af van jouw specifieke hulpvraag en behoefte. Na afloop heb je concrete tools in handen om de gedragstechnieken effectief te kunnen (blijven) toepassen in je werk en privéleven.

Veel gestelde vragen

Voor iedereen, ouder dan 16 jaar, die al een tijdje worstelt met vervelende gedachten en gevoelens. Een psycholoog helpt je op momenten in je leven dat je er zelf – om welke reden dan ook – even niet meer uitkomt.

Het Vitaal & Veerkrachtig programma is o.a. effectief bij:

– Stress en spanning; ervaren van een “vol hoofd”, oververmoeid, slaapproblemen, problemen met concentreren, prikkelbaar naar omgeving, emotioneel labiel, snel uit het veld geslagen door vervelende situaties en tegenslag;

– (Faal) Angst gevoelens; vermijden specifieke situaties of mensen die de angst oproepen, ineens niet meer durven wat je eerst wel deed, gevoel geïsoleerd en gevangen te zijn door de angst. De angst kan gepaard gaan met fysieke sensaties zoals duizeligheid, hartkloppingen en kortademigheid;

– Overmatig piekeren en somberheid; ervaren van continue negatief terugkerende gedachten (over jezelf) die ervoor zorgen dat je heel erg onrustig bent, niet lekker in je vel zit, en/of somber bent; 

– Zingevingsvraagstukken; gevoelt “vast” te zitten, moeite hebben met keuzes maken, in cirkeltjes redeneren over levensloop en de toekomst (o.a. relatie, gezin, wonen, werk-privé balans);

– Moeite hebben met het verwerken van – en aanpassen aan ingrijpende veranderingen (bijv. ziekte, ontslag, scheiding, ouderschap). 

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een nieuwe vorm van gedragstherapie, ook wel de derde generatie cognitieve gedragstherapie. Door ACT leren cliënten om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te stoppen. Dit zorgt ervoor dat zij (weer) in staat zijn om hun aandacht te richten op de dingen die ze werkelijk belangrijk vinden in het leven (hun waarden). De kern van ACT is dat het vechten tegen onvermijdelijke situaties en gebeurtenissen uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven. Lees meer..

Het uurtarief is € 115,- vrij van btw en inclusief werkmap en oefenmaterialen.

De sessies duren 50 minuten en er wordt 10 minuten gebruikt voor verslaglegging/voorbereiding. Het programma start met een vrijblijvende kennismaking/ intake met de psycholoog. Als je na dit gesprek er toch voor kiest om niet door te gaan, dan worden er géén kosten in rekening gebracht. Het is belangrijk voor jou dat je je op je gemak en vertrouwd voelt. Is er een “klik” dan gaan we samen aan de slag. 

Bij NoBlend wordt de psychologische begeleiding niet door zorgverzekeraars vergoed. Dit is een bewuste keuze. Een erkend arbeidspsycholoog (geen GGZ-psycholoog) heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van de reguliere GGZ-route:

  • Geen wachtlijst en verwijzing van de huisarts nodig.
  • Je verplicht eigen risico wordt niet aangesproken (€385).
  • Stress- & spanningsklachten, burn-out, piekeren, slaapproblemen, aanpassings- en levensfaseproblemen worden sowieso niet door de basisverzekering vergoed.
  • Ook buiten de sessies bereikbaar en betrokken per e-mail, app en telefoon (géén extra kosten hiervoor gerekend).
  • Deskundigheid en kwaliteit zijn gewaarborgd door het NIP lidmaatschap.
  • Je zorgverzekeraar krijgt géén inzage in persoonlijke informatie; je privacy wordt optimaal gewaarborgd.

Heb je geen zin in reistijd of wil je liever het programma graag vanuit je eigen vertrouwde omgeving doorlopen? Geen probleem, dan kunnen onze gesprekken heel goed ONLINE plaatsvinden. De gesprekken worden bovendien ondersteund door interactieve online (thuis)opdrachten.

Het online programma wordt als extra service aangeboden. De kwaliteit van de inhoud van het programma komt volledig overeen met het programma op locatie. Hierbij is het wel belangrijk dat je voor onze gesprekken een rustige plek beschikbaar hebt, waar je niet gestoord kan worden. 

Alles wat wij bespreken, en jouw dossier, is strikt vertrouwelijk. Over de aard, de strekking en/of de inhoud wordt tegenover derden geen mededelingen gedaan zonder jouw uitdrukkelijke gerichte schriftelijke toestemming. Er wordt gewerkt – met in begrip van collega psychologen en ondersteuners op het gebied van ICT en administratie – onder strikte geheimhouding conform de NIP Beroepscode, waaraan de vitaliteitscoach/ psycholoog is gebonden, en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze afspraken zijn vastgelegd in de Privacyverklaring.

Werkgevers zijn steeds vaker bereid begeleiding door een vitaliteitscoach en psycholoog te vergoeden. Zie hier de zakelijke tarieven. Belangrijk hierbij om te weten is dat jouw dossier uitsluitend toegankelijk blijft voor jou alleen. Indien gewenst kan er een los verslag over de voortgang en opgedane inzichten ten behoeve van jouw werkgever worden opgemaakt. Dit verslag wordt ten allen tijden pas na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming aan jouw werkgever opgestuurd. Jij hebt als eerste inzage in dit verslag en je bent gerechtigd om wijzigingen aan te vragen en de verstrekking eventueel te blokkeren.

vitaliteitscoach

Kom kennis maken

Meld je aan of neem contact op voor het inplannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens deze kennismaking (ca. 30 min) bespreken wij jouw specifieke situatie en bekijken wij of we op één lijn zitten voor wat betreft de verwachtingen van het programma. Is er een klik en voel jij je op je gemak, dan gaan we samen aan de slag.