hulp-bij-studiekeuze

Studie Talent Analyse:
hét studiekeuzeadvies
dat overtuigt

Ben je scholier of student op zoek naar concreet studiekeuzeadvies? Kom in actie! Met de Studie Talent Analyse ben je verzekerd van een kraakhelder studiekeuzeadvies én een enorme rugzak aan zelfkennis, waarmee je je optimaal verder kan ontwikkelen in je studie-loopbaan.

studiekeuzeadvies

Tijdens de Studie Talent Analyse worden wetenschappelijke psychologische tests (COTAN erkend) gecombineerd met persoonlijke gesprekken én 360 Feedback uit jouw omgeving. Zo ontstaat het meest complete en betrouwbare beeld van jou als persoon. Je krijgt inzicht in je unieke persoonlijke eigenschappen, capaciteiten, competenties, interesses en drijfveren. Dit levert niet alleen overtuigende informatie voor jezelf op, maar ook voor selectiecommissies en (toekomstige) werkgevers. Handig!

Oriëntatie

Telefonisch
Inloopspreekuur

Testdag

Testafname
Persoonlijk gesprek

Feedback

360 onderzoek
Visie omgeving

Advies

Testresultaten
Persoonlijk gesprek

Heldere blik

Talent rapportage
Studiekeuze

hulp bij studiekeuze

Concreet studiekeuzeadvies

Steeds meer studies selecteren aan de poort. Dit betekent dat je een matchings- of selectieprocedure moet doorlopen. Selectiemiddelen – zoals een motivatiebrief of toelatingsgesprek – worden dan gebruikt om te kijken of jij geschikt bent voor de studie. De Studie Talent Analyse levert je een schat aan zelfkennis op. Zo kan je met overtuiging jouw geschiktheid voor de studie aantonen en jezelf tijdens de opleiding goed verder ontwikkelen.

Studiekeuzeadvies ook iets voor jou?

Neem dan contact op of meld je direct aan. Wil je graag eerst even (met je ouders) persoonlijk kennismaken, dan maak ik graag een online afspraak met je. Zo kan je al je vragen die je over het programma hebt stellen, en krijg je een goed beeld of de studiekeuzebegeleiding bij NoBlend wat voor je is. Je bent van harte welkom!

Veel gestelde vragen

Voor iedereen, minimaal 16 jaar oud, die op zoek is naar de juiste studiekeuze op MBO, HBO of WO niveau. Ook als je op zoek bent naar de juiste Master is de Studie Talent Analyse zeer geschikt voor jou, vooral ook omdat het je zeer goed voorbereid op de start van je loopbaan.

De testdag neemt totaal ongeveer een dagdeel tijd in beslag. Inclusief het intelligentieonderzoek (pakket compleet) ca. 4 uur, en zonder intelligentieonderzoek ca. 2,5 uur. Uitgebreide informatie over het programma vind je hier.

Gemiddeld 2-3 weken. Ongeveer 2 weken na de testdag vindt het adviesgesprek plaats, waarin je concreet en passend studiekeuzeadvies krijgt. Na dit gesprek neem je de uitgebreide Talent rapportage mee naar huis. Optioneel vinden daarna de extra coachgesprekken plaats.

Uitgebreide informatie over het programma en welke psychologische tests worden afgenomen vind je hier.

Alle psychologische tests die worden gehanteerd zijn door de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) – een adviesorgaan van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) – goedgekeurd. Alleen van goedgekeurde psychologische tests ben je verzekerd dat deze ook daadwerkelijk wetenschappelijk onderbouwd zijn. Met andere woorden de tests zijn betrouwbaar, valide en up-to-date. Hiermee verschillen de tests van de vele tests die (online) beschikbaar zijn.

Heb je geen zin in reistijd of wil je liever het programma graag vanuit je eigen vertrouwde omgeving doorlopen? Geen probleem, dan kunnen de coachgesprekken en psychologische testafname heel goed ONLINE plaatsvinden.

Kies je voor de Talent Analyse Compleet of Extra, dan zal het intelligentieonderzoek van het programma wel op locatie dienen plaats te vinden. 

Onze coachgesprekken worden bovendien ondersteund door interactieve online (thuis)opdrachten.

Het online programma wordt als extra service aangeboden. De kwaliteit van de inhoud van het programma komt volledig overeen met het programma op locatie. Hierbij is het wel belangrijk dat je voor onze coachgesprekken een rustige plek beschikbaar hebt, waar je niet gestoord kan worden. 

Alles wat wij bespreken en jouw dossier is strikt vertrouwelijk. Over de aard, de strekking en/of de inhoud wordt tegenover derden geen mededelingen gedaan zonder jouw uitdrukkelijke voorafgaande toestemming. Er wordt gewerkt – met in begrip van collega psychologen en ondersteuners op het bied van administratie en ICT – onder strikte geheimhouding conform de NIP Beroepscode en Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Deze afspraken zijn vastgelegd in de Privacyverklaring.

De Studie Talent Analyse is speciaal voor jou. Jij bent tenslotte degene die zelf deze stap richting een eigen (studie)loopbaan neemt. Het programma doorloop je individueel en wordt uitgevoerd door een ervaren psycholoog. Onze gesprekken zijn vertrouwelijk. Omdat je ouders/verzorgers wel belangrijk voor jou zijn in dit proces, kunnen zij als jij dat fijn vindt actief worden betrokken.

Zo kunnen jullie samen kennis met mij maken tijdens een online kennismaking. Ook kan je hen vragen mee te doen aan het 360 feedbackonderzoek. Als jij dat wenst kan je de Talent rapportage ook aan je ouders laten lezen. Deze rapportage geeft een goed beeld van alle onderzoeksresultaten en het studiekeuzeadvies. Als er na het lezen nog vragen zijn, kan er altijd een terugkomgesprek met jou en je ouders worden ingepland.