hulp-bij-studiekeuze

Studie Talent Analyse: hét studiekeuzeadvies
dat overtuigt

Ben je scholier of student op zoek naar concreet studiekeuzeadvies? Kom in actie! Met de Studie Talent Analyse ben je verzekerd van een kraakhelder studiekeuzeadvies én een enorme rugzak aan zelfkennis, waarmee je je optimaal verder kan ontwikkelen in je studie-loopbaan.

studiekeuzeadvies

Tijdens de Studie Talent Analyse worden wetenschappelijke psychologische tests (COTAN erkend) gecombineerd met persoonlijke gesprekken én feedback uit jouw omgeving. Zo ontstaat het meest complete en betrouwbare beeld van jou als persoon. Je krijgt inzicht in je unieke persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten, interesses en drijfveren. Dit levert niet alleen overtuigende informatie voor jezelf op, maar ook voor selectiecommissies en (toekomstige) werkgevers. Handig!

Oriëntatie

Telefonisch
Inloopspreekuur

Testdag

Testafname
Persoonlijk gesprek

Feedback

360 onderzoek
Visie omgeving

Advies

Testresultaten
Persoonlijk gesprek

Heldere blik

Talent rapportage
incl. referentiebrief

hulp bij studiekeuze

Studiekeuzeadvies slimme zet

Steeds meer studies selecteren aan de poort. Dit betekent dat je een matchings- of selectieprocedure moet doorlopen. Selectiemiddelen – zoals een motivatiebrief of toelatingsgesprek – worden dan gebruikt om te kijken of jij geschikt bent voor de studie. De Studie Talent Analyse levert je een schat aan zelfkennis op. Zo kan je met overtuiging jouw geschiktheid voor de studie aantonen en jezelf tijdens de opleiding goed verder ontwikkelen.

Persoonlijke referentiebrief

Bij de Talent rapportage ontvang je vanaf nu ook een persoonlijke referentiebrief. Deze brief kan je gemakkelijk meenemen naar de matchings- of selectiedagen en zal jouw motivatie meer kracht bijzetten. In deze brief verwijzen wij naar het uitgebreide onderzoek en geven wij een heldere aanbeveling op basis van alle onderzoeksuitkomsten.

Veel gestelde vragen

Voor iedereen, minimaal 16 jaar oud, die op zoek is naar de juiste studiekeuze op MBO, HBO of WO niveau. Ook als je op zoek bent naar de juiste Master is de Studie Talent Analyse zeer geschikt voor jou, vooral ook omdat het je zeer goed voorbereid op de start van je loopbaan.

Op dit moment is er geen wachtlijst. Wij streven ernaar om jouw testdag binnen 2 weken te laten plaatsvinden.

Gemiddeld 3-5 weken. Ongeveer 1 week na de testdag vindt het adviesgesprek plaats, waarin je concreet en passend studieadvies krijgt. Uiterlijk 10 werkdagen na het adviesgesprek ontvang je de uitgebreide Talent rapportage in je brievenbus. Optioneel vinden daarna de extra coachgesprekken plaats.

De testdag neemt totaal ongeveer een dagdeel (3-4 uur) in beslag. Uitgebreide informatie over het programma vind je hier.

Alle psychologische tests die worden gehanteerd zijn door de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) – een adviesorgaan van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) – goedgekeurd. Alleen van goedgekeurde psychologische tests ben je verzekerd dat deze ook daadwerkelijk wetenschappelijk onderbouwd zijn. Met andere woorden de tests zijn betrouwbaar, valide en up-to-date. Hiermee verschillen de tests van de vele tests die (online) beschikbaar zijn.

Nee. Er is bewust gekozen voor een testdag op locatie. De rustige en prikkelloze setting zorgt ervoor dat jij je optimaal kan concentreren. Hierdoor wordt de betrouwbaarheid van de testuitslagen gewaarborgd. Voor de cognitieve test is het daarnaast vereist dat deze in een gecontroleerde setting wordt afgenomen om adequate uitspraken hierover te kunnen doen.

Alles wat wij bespreken en jouw dossier is strikt vertrouwelijk. Over de aard, de strekking en/of de inhoud wordt tegenover derden geen mededelingen gedaan zonder jouw uitdrukkelijke voorafgaande toestemming. Er wordt gewerkt – met in begrip van collega psychologen en ondersteuners op het bied van administratie en ICT – onder strikte geheimhouding conform de NIP Beroepscode en Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Deze afspraken zijn vastgelegd in de Privacyverklaring.

De Studie Talent Analyse is speciaal voor jou. Jij bent tenslotte degene die zelf deze stap richting een eigen (studie)loopbaan neemt. Het programma doorloop je individueel en wordt uitgevoerd door een ervaren psycholoog. Onze gesprekken zijn vertrouwelijk. Omdat je ouders wellicht belangrijk voor jou zijn in dit proces, kunnen zij als jij dat fijn vindt wel actief worden betrokken.

Zo kunnen jullie samen langskomen op het gratis inloopspreekuur iedere donderdag van 17:00-18:00. Ook kan je hen vragen mee te doen aan het feedbackonderzoek. Als jij dat wenst kan je de Talent rapportage ook aan je ouders laten lezen. Deze rapportage geeft een goed beeld van alle onderzoeksresultaten en het studiekeuzeadvies. Als er na het lezen nog vragen zijn, kan er altijd een terugkomgesprek met je ouders worden ingepland.