Psycholoog &
vitaliteitscoach

Ben je op zoek naar een psycholoog en vitaliteitscoach, omdat je al een tijdje rondloopt met vervelende gedachten of gevoelens? Goed van je dat je deze eerste stap hebt genomen om hulp te zoeken. Met het Vitaal & Veerkrachtig programma vergroot je je mentale veerkracht en creëer meer rust en balans in je leven.

vitaliteitscoach

Vitaal & Veerkrachtig is een kortdurende en oplossingsgerichte vorm van psychologische begeleiding, waarmee op deskundige wijze jouw mentale weerbaarheid, veerkracht en herstellend vermogen wordt bevorderd. Tijdens het programma wordt er gebruik gemaakt van nieuwe evidence-based methodes binnen de psychologie, waaronder Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Mindfullness Based Stress Reduction (MBSR) en de Positieve psychologie.

Vitaal & veerkrachtig

Na het doorlopen van het programma ben je in staat om negatieve gedachten en gevoelens los te laten en anders om te gaan met vervelende situaties en/of gebeurtenissen. Ook leer je meer aandacht te hebben voor wat zich in het ‘hier & nu’ afspeelt. Je krijgt helder zicht op wat je écht waardevol vindt en wat je nog wilt bereiken in je leven. En je weet gerichte actie te ondernemen om deze doelen ook daadwerkelijk te bereiken.

Programma

Kortdurende begeleiding bestaat uit 3-12 gesprekken van 1-1,5 uur. Een gemiddeld traject bestaat uit 6 sessies en een intakegesprek. De inhoud en duur van het programma hangt echter sterk af van jouw specifieke vraag en behoefte. Na afloop heb je concrete tools in handen om de technieken effectief te kunnen (blijven) toepassen in je werk en privéleven.

Veel gestelde vragen

Voor iedereen, ouder dan 16 jaar, die al een tijdje worstelt met vervelende gedachten en gevoelens. Een psycholoog/ vitaliteitscoach helpt je op momenten in je leven dat je er zelf – om welke reden dan ook – even niet meer uitkomt.

Op dit moment is er geen wachttijd. We streven ernaar om het kennismakings-/ intakegesprek binnen 2 weken te laten plaatsvinden.

Het uurtarief is € 95,- vrij van btw. Dit is inclusief werkmap, oefenmaterialen, koffie/ thee en frisdrank.

Het programma start met een vrijblijvende kennismaking (ca. 30 min) gevolgd door het intakegesprek. Als je na de kennismaking er toch voor kiest om niet door te gaan, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Het Vitaal & Veerkrachtig programma is o.a. effectief bij:

– Stress en spanning; ervaren van een “vol hoofd”, oververmoeid, slaapproblemen, piekeren, problemen met concentreren, prikkelbaar naar omgeving, emotioneel labiel, snel uit het veld geslagen door vervelende situaties en tegenslag;

– (Faal)angst gevoelens; vermijden specifieke situaties of mensen die de angst oproepen, ineens niet meer durven wat je eerst wel deed, gevoel geïsoleerd en gevangen te zijn door de angst. De angst kan gepaard gaan met fysieke sensaties zoals duizeligheid, wazig zien, hartkloppingen en kortademigheid.

– Moeite met verwerken van heftige gebeurtenissen (bv. ongeluk, ziekte of verlies) of ingrijpende veranderingen (bv. ontslag, scheiding), omgaan met chronische ziekte of pijn, negatieve ervaringen rondom zwangerschap/ bevalling; 

Een gemiddeld traject duurt ongeveer 8 weken. De exacte duur van het programma wordt met jou afgestemd op basis van jouw specifieke vraag en behoefte.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een nieuwe vorm van gedragstherapie, ook wel de derde generatie cognitieve gedragstherapie. Door ACT leren cliënten om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te stoppen. Dit zorgt ervoor dat zij (weer) in staat zijn om hun aandacht te richten op de dingen die ze werkelijk belangrijk vinden in het leven (hun waarden). De kern van ACT is dat het vechten tegen onvermijdelijke situaties en gebeurtenissen uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven.

De psychologische begeleiding bij NoBlend wordt niet door zorgverzekeraars vergoed. Een privé-/ particulier psycholoog kent daarentegen vele voordelen:

  • Geen verwijzing van de huisarts nodig.
  • Je verplicht eigen risico wordt niet aangesproken (€385-€885).
  • Je zorgverzekeraar krijgt géén inzage in persoonlijke en gevoelige informatie; je privacy wordt optimaal gewaarborgd.
  • Geen wachtlijst en beschikbaarheid in de avond.
  • Ruime sessies van 60 of 90 min afgestemd op jouw behoefte op dat moment. Je wordt niet middenin het gesprek afgekapt.
  • Ook buiten de sessies bereikbaar en betrokken per e-mail en telefoon (géén extra kosten worden hiervoor gerekend).
  • Deskundigheid en kwaliteit zijn gewaarborgd door het NIP lidmaatschap en de BKA registratie.

Alles wat wij bespreken en jouw dossier is strikt vertrouwelijk. Over de aard, de strekking en/of de inhoud wordt tegenover derden geen mededelingen gedaan zonder jouw uitdrukkelijke gerichte schriftelijke toestemming. Er wordt gewerkt – met in begrip van collega psychologen en ondersteuners op het bied van ICT en administratie – onder strikte geheimhouding conform de NIP Beroepscode en Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze afspraken zijn vastgelegd in de Privacyverklaring.

Werkgevers zijn steeds vaker bereid begeleiding door een vitaliteitscoach te vergoeden. Zie hier de zakelijke tarieven. Belangrijk hierbij om te weten is dat jouw dossier uitsluitend toegankelijk blijft voor jou alleen. Indien gewenst kan er een los verslag over de voortgang en opgedane inzichten ten behoeve van jouw werkgever worden opgemaakt. Dit verslag wordt ten allen tijden pas na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming aan jouw werkgever opgestuurd. Jij hebt als eerste inzage in dit verslag en je bent gerechtigd om wijzigingen aan te vragen en de verstrekking eventueel te blokkeren.

verzuimpreventie

Aan de slag met jouw vitaliteitscoach

Meld je aan of neem contact op voor het inplannen van een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens deze kennismaking (ca. 30 min) bespreken wij jouw specifieke situatie en bekijken wij of we op één lijn zitten voor wat betreft de verwachtingen van het programma. Is er een klik en voel jij je op je gemak, dan gaan we samen aan de slag.